Maatregelen COVID-19

Beste ouders,

De cursussen peuter- en kleuterdans gaan vanaf september weer van start. Hieronder staan de maatregelen die zijn genomen om de lessen op een veilige manier te kunnen geven. De maatregelen zijn opgesteld vanuit het basisprotocol van de danssector en sluiten aan bij de coronamaatregelen van de rijksoverheid en de RIVM-gezondheidsadviezen.  Lees het protocol voorafgaand aan de cursus goed door.

Protocol Dans- en theateratelier Bibi

Hygiƫne maatregelen

 • Was thuis, voordat je naar de dansles komt, je handen en de handen van je kind. Bij binnenkomst worden de handen ontsmet. Voor de ingang staat desinfecterende handgel die je daarvoor kunt gebruiken.
 • Laat je kind vooraf thuis naar het toilet gaan, om toiletgebruik zoveel mogelijk te beperken.
 • Als er attributen in de les worden gebruikt, dan worden die attributen na elke les door de docente gereinigd.
 • Voor de les is de zaal schoongemaakt.
 • Tussen de lessen door worden veel aangeraakte contactpunten schoongemaakt.
 • Speelgoed en knuffels mogen niet meegenomen worden.
 • Schud geen handen, hoest/nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Halen en brengen                         

 • De kinderen komen in makkelijke (dans)kleding naar de les, zodat kinderen zich niet hoeven om te kleden. In de zaal wordt op blote voeten, antislipsokken of balletschoenen gedanst. Zorg dat schoeisel makkelijk kan worden aan en uit gedaan.
 • Handel niet dringende zaken per e-mail of telefonisch met de docente af.
 • Tussen elke les zit 30 minuten zodat de kinderen rustig naar huis kunnen, voordat de volgende groep wordt gebracht. Ouders van verschillende groepen hoeven elkaar daardoor niet te passeren.

Halen en brengen bij kleuterdans:

Ouders komen niet binnen. Bij kleuterdans worden de kinderen door maximaal 1 ouder tot de deur gebracht. Kinderen wachten met hun ouder op het plein bij de ingang. Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. De docente ontvangt de kinderen aan de deur. De docente opent de deur ongeveer 5 minuten voor aanvang van de les. Ouders houden 1,5 meter afstand tot de docente. De kinderen kunnen na de les weer worden opgehaald op dezelfde plek. Houd het haal- en brengmoment zo kort mogelijk.

Zorg voor telefonische bereikbaarheid tijdens de les.

Halen en brengen bij peuterdans:

Helaas kunnen ouders door de maatregelen niet meedansen of bij hun kind komen zitten. Ouders zitten op de tribune of wachten buiten. Maximaal 1 ouder kan met het kind meekomen. Voor aanvang van de les is er een kwartier inlooptijd. Zorg dat je op tijd met je kind naar de les komt, zodat de kinderen rustig kunnen binnenkomen en je tot andere ouders 1,5 meter afstand kunt houden. Ouders houden ook afstand tot de docente. Je brengt je kind naar de speelzaal. De looproute is aangegeven. Als je als ouder in de zaal blijft, neem je plaats op de tribune in de speelzaal. De zitplaatsen voor de ouders zijn gemarkeerd. Ouders zitten 1,5 meter van elkaar. Ouders die buiten wachten houden uiteraard ook 1,5 meter afstand van elkaar.

Gezondheidscheck

Voor alle ouders geldt dat ze NIET naar de dansles mogen komen als 1 van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord:

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment 1 of meerdere van de volgende (milde) klachten:

Neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en / of koorts  (vanaf 38 graden Celcius)?

2. Heb je op dit moment een huisgenoot / gezinslid met koorts en / of benauwdheidsklachten?

3. Heb je het COVID-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

4. Heb je een huisgenoot / gezinslid met het COVID-19 (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot of dit gezinslid terwijl hij / zij nog klachten had?

5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het COVID-19 is vastgesteld?

Overkoepelend geldt heb je klachten, blijf dan thuis.

N.B. Ben je in een risicogebied oranje of rood geweest, kom dan 10 dagen na thuiskomt niet naar de dansles.

Voor je kind geldt dat hij /zij niet naar de dansles mag komen:

 • Als hij / zij  verkouden is, moet hoesten, koorts of andere COVID-19-klachten heeft;
 • Als hij / zij een huisgenoot is van een patiĆ«nt met een bevestigde COVID-19;
 • Als een huisgenoot koorts (boven 38 graden Celsius) en / of last van benauwdheid heeft.           

Als je kind in een risicogebied oranje of rood is geweest. Dan kan je kind tot 10 dagen na thuiskomst niet naar de dansles komen.

In de les

De peuters en kleuters hoeven onderling en tot de docente geen 1,5 meter afstand te houden.

Lesgeld

Het cursusgeld hoeft pas na de cursus te worden betaald. Mochten de maatregelen vanuit de rijksoverheid weer veranderen waardoor er lessen komen te vervallen, dan worden die lessen niet in rekening gebracht.

Als de docente voor zichzelf op 1 van de vragen van de gezondheidscheck een JA moet beantwoorden, dan wordt de les geannuleerd.  Die lessen worden niet in rekening gebracht.

Ik ben blij dat de cursussen weer van start kunnen gaan. Door samen de regels te volgen kunnen de lessen op een veilige manier worden gegeven,